Je bevindt je hier:

Bestemmingsfoto

Verzekeringen

Voor het afsluiten van een reisverzekering moet u woonachtig zijn in Nederland en een Nederlandse zorgverzekering hebben. Uitzondering zijn grensbewoners woonachtig in Duitsland en België binnen een straal van 50 kilometer van de Nederlandse grens.

Het is aan te raden om direct bij uw boeking de juiste verzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd van een optimale dekking via de Europeesche Verzekeringen, specialist in reis- en annuleringsverzekeringen.

Reisverzekering
Voor slechts € 2,60 per persoon per dag gaat u volledig verzekerd op reis, inclusief wintersportdekking. Naast 24 uur per dag / 7 dagen per week Nederlandse hulpverlening zijn buitengewone kosten, geneeskundige kosten, ongevallen en bagage - tot een bepaald bedrag - tijdens uw reis gedekt.

Annuleringsverzekering
Er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor uw reis niet of niet helemaal door kan gaan. Wilt u niet voor financiële verrassingen komen te staan, sluit dan een annuleringsverzekering af. Bij een annulering voor vertrek of wanneer u uw reis moet afbreken (eerder terugkeer naar huis of een ziekenhuisopname) wordt de volledige of een gedeelte van de reissom teruggegeven op basis van de voorwaarden van deze verzekering. De premie bedraagt slechts 6% van de reissom.

De annuleringsverzekering kunt u het beste direct bij het online boeken van de reis afsluiten. Als u daar langer dan 7 dagen mee wacht zijn de gevolgen van gebeurtenissen die verband houden met bestaande ziekten of aandoeningen van de annuleringsverzekering uitgesloten.

Bij de reis- en annuleringsverzekering wordt € 3,50 poliskosten in rekening gebracht. Sluit u de twee verzekeringen tegelijk af, dan betaalt u slechts eenmaal de poliskosten. Over het premiebedrag is 21% assurantiebelasting verschuldigd.

Extra's afsluiten bij uw verzekering
U kunt daarnaast extra's bij uw verzekering afsluiten. Voor de annuleringsverzekering kunt u tegen 1% extra premie (per clausule) een (zakelijke) waarnemers- en/of marineclausule afsluiten. Bij een waarnemersclausule kunt u denken aan uw zakelijke waarnemer (bijvoorbeeld uw bedrijfsleider of 1e verkoopster), of degene die op uw privé – bezittingen (of op de kinderen of huisdieren) zou passen. Als zij met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van zijn/ haar directe familieleden (1e of 2e graad), dan bent u hiervoor met de waarnemersclausule verzekerd.
Als er vooraf of tijdens de reis geannuleerd moet worden omdat u wordt opgeroepen voor het werk bij de marine/defensie dan bent u hiervoor met de marineclausule verzekerd.

Voor de reisverzekering kunt u ook extra clausules afsluiten, te weten:

*Hulp en huur vervoermiddel. Valt het vervoermiddel waarmee u de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kunt u een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland.

*Rechtsbijstand. Met deze dekking bent u verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:
Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen.
Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. DAS gaat dan de schade voor u verhalen op die ander. 
Strafbijstand - in een tegen u aangespannen strafzaak (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden).
Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en er is sprake van een financieel belang van minimaal € 125,-.
Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

*Extra sportuitrusting. Deze dekking kunt u afsluiten als u ook al gekozen heeft voor de dekking bagage. Met deze dekking verzekert u uw complete sportuitrusting. En de sportuitrusting moet voor eigen gebruik zijn meegenomen, tijdens de reis zijn gekocht of tijdens de geldigheidsduur van de verzekering vooruit- of nagestuurd zijn.

*Geld. Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De dekking vergoedt maximaal € 500,- per verzekering per reis.

U kunt één van deze clausules telefonisch aanvragen of aangeven in het opmerkingenveld.

Daarom Ferio:
 • Ferio Kortingspas: profiteer van extra voordeel op je bestemming
 • We doen wat we beloven;
  zeezicht = zeezicht
 • Lid ANVR, SGR, Thuiswinkelwaarborg
 • "We zijn net terug uit Bulgarije. Goed geregeld, kunnen we onze kamer vastleggen voor volgend jaar?"

  (Sjoukje de Vries, Bergum)
 • "Ferio? Voor en na de vakantie prima geregeld! Zeker voor die prijs/kwaliteitsverhouding"

  (Jan Oorschot, Alkmaar)
 • "Onze Ferio reisleidster heeft hart voor haar vak! Als we haar zagen, was het contact altijd plezierig."

  (Marcel Visser, Breda)
 • "Wij zijn zeer tevreden over Ferio. Onze hele vakantie verliep soepel en ontspannen."

  (Leonie Klein-Elhorst, Enschede)
 • "Afgelopen zomer voor de eerste keer geboekt bij Ferio. Zeer tevreden. Wij komen weer terug!"

  (Jack Neeve, Kudelstaart)