Je bevindt je hier:

Bestemmingsfoto

Verzekeringen

Voor het afsluiten van een reisverzekering moet je woonachtig zijn in Nederland en een Nederlandse zorgverzekering hebben. Uitzondering zijn grensbewoners woonachtig in Duitsland en België binnen een straal van 50 kilometer van de Nederlandse grens.

Het is aan te raden om direct bij je boeking de juiste verzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd van een optimale dekking via de Europeesche Verzekeringen, specialist in reis- en annuleringsverzekeringen.

Reisverzekering
Voor slechts € 1,67 per persoon per dag ga je goed verzekerd op reis. Naast 24 uur per dag / 7 dagen per week Nederlandse hulpverlening zijn buitengewone kosten, geneeskundige kosten, ongevallen en bagage - tot een bepaald bedrag - tijdens jouw reis gedekt.

Annuleringsverzekering
Er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor je reis niet of niet helemaal door kan gaan. Wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan, sluit dan een annuleringsverzekering af. Bij een annulering voor vertrek of wanneer je je reis moet afbreken (eerder terugkeer naar huis of een ziekenhuisopname) wordt de volledige of een gedeelte van de reissom teruggegeven op basis van de voorwaarden van deze verzekering. De premie bedraagt slechts 6% van de reissom.

De annuleringsverzekering kun je het beste direct bij het online boeken van de reis afsluiten. Als je daar langer dan 7 dagen mee wacht zijn de gevolgen van gebeurtenissen die verband houden met bestaande ziekten of aandoeningen van de annuleringsverzekering uitgesloten.

Bij de reis- en annuleringsverzekering wordt € 3,50 poliskosten in rekening gebracht. Sluit je de twee verzekeringen tegelijk af, dan betaal je slechts eenmaal de poliskosten. Over het premiebedrag is 21% assurantiebelasting verschuldigd.

Extra's afsluiten bij uw verzekering
Je kunt daarnaast extra's bij jouw verzekering afsluiten. Voor de annuleringsverzekering kun je tegen 1% extra premie (per clausule) een (zakelijke) waarnemers- en/of marineclausule afsluiten. Bij een waarnemersclausule kun je denken aan je zakelijke waarnemer (bijvoorbeeld jouw bedrijfsleider of 1e verkoopster), of degene die op je privébezittingen (of op de kinderen of huisdieren) zou passen. Als zij de met jou gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van zijn/ haar directe familieleden (1e of 2e graad), dan ben je hiervoor met de waarnemersclausule verzekerd.
Als er vooraf of tijdens de reis geannuleerd moet worden omdat je wordt opgeroepen voor het werk bij de marine/defensie dan ben je hiervoor met de marineclausule verzekerd.

Voor de reisverzekering kun je ook extra clausules afsluiten, te weten:

*Hulp en huur vervoermiddel. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kun je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland.

*Rechtsbijstand. Met deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:
Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die je hebt afgelegd of nog gaat afleggen.
Verhaalsbijstand - als een ander aan jou persoonlijk of aan jouw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. DAS gaat dan de schade voor je verhalen op die ander. 
Strafbijstand - in een tegen jou aangespannen strafzaak (maar niet als je opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet hebt overtreden of je niet aan fiscale voorschriften hebt gehouden).
Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die je in rechtstreeks verband met de reis hebt gesloten en er is sprake van een financieel belang van minimaal € 125,-.
Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor je vrijlating, voor de teruggave van je spullen, of om een beslag op jouw spullen op te heffen.

*Extra sportuitrusting. Deze dekking kun je afsluiten als je ook al gekozen hebt voor de dekking bagage. Met deze dekking verzeker je je complete sportuitrusting. En de sportuitrusting moet voor eigen gebruik zijn meegenomen, tijdens de reis zijn gekocht of tijdens de geldigheidsduur van de verzekering vooruit- of nagestuurd zijn.

*Geld. Met deze dekking ben je verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens je vakantie. De dekking vergoedt maximaal € 500,- per verzekering per reis.

Je kunt één van deze clausules telefonisch aanvragen of aangeven in het opmerkingenveld.

Daarom Ferio:
 • Reizen voor outlet prijzen
 • Eerlijke prijzen: altijd inclusief alle verplichte kosten
 • We doen wat we beloven;
  zeezicht = zeezicht
 • Lid ANVR, SGR, Thuiswinkelwaarborg
 • "We zijn net terug uit Bulgarije. Goed geregeld, kunnen we onze kamer vastleggen voor volgend jaar?"

  (Sjoukje de Vries, Bergum)
 • "Ferio? Voor en na de vakantie prima geregeld! Zeker voor die prijs/kwaliteitsverhouding"

  (Jan Oorschot, Alkmaar)
 • "Onze Ferio reisleidster heeft hart voor haar vak! Als we haar zagen, was het contact altijd plezierig."

  (Marcel Visser, Breda)
 • "Wij zijn zeer tevreden over Ferio. Onze hele vakantie verliep soepel en ontspannen."

  (Leonie Klein-Elhorst, Enschede)
 • "Afgelopen zomer voor de eerste keer geboekt bij Ferio. Zeer tevreden. Wij komen weer terug!"

  (Jack Neeve, Kudelstaart)